wz

POMAZÁNKY:

AKTUALIZOVÁNO 9.7.2006 - přidány pomazánky a různé

česneková pomazánka POTŘEBY: 200 g tvrdého sýra, 2-3 stroužky česneku, 3-4 lžíce ramy nebo perly, tavený sýr dle potřeby: Tvrdý sýr najemno nastrouháme, přidáme rozmačkaný česnek a všechno dohromady utřeme s tukem a taveným sýrem. Nakonec trochu přisolíme a necháme vychladit. Mažeme na rohlík, chléb, veku nebo jednohubky. Ozdobíme salámem, ořechem, hroznovým vínem...

hermelínová pomazánka s jablky POTŘEBY: 100g sýra Hermelín, 20g másla, 1 středně velké kyselé jablko, citrónová šťáva, sůl: Máslo utřeme do pěny, přidáme jemně nastrouhané jablko, které zakapeme citrónovou šťávou, Vše promícháme s nastrouhaným hermelínem a dochutíme solí. Necháme chvíli odležet v chladničce a potom mažeme na chléb nebo jiné pečivo.

májková pomazánka POTŘEBY: 1 májka, máslo, sýr, 1 natvrdo uvařené vejce: Májku dobře utřeme s máslem a sýrem. Pak přidáme na kostičky nakrájené vejce a vše dobře promícháme.

 pomazánka z nivy POTŘEBY: 100g nastrouhané nivy, 1 krabička taveného sýra s nivou, 1 majolka, 1 velká nadrobno nastrouhaná mrkev, 4 stroužky česneku, sůl: Vše utřeme, namažeme na veku a zdobíme.

topinková škvarková pomazánky POTŘEBY: 300g škvarků, 5 stroužků česneku, 1/2 lžičky soli: Osolené škvarky a stroužky česneku umeleme na masovém strojku. Pomazánku mažeme na horké chlebové topinky.

RŮZNÉ:

ovocné špízy POTŘEBY:banán, jablko, pomeranč, 100g tvrdého sýra, 3 špejle nebo špízové jehly: Sýr i ovoce nakrájíme na kostky asi 2x2 cm. Střídavě na špejli nebo špízové jehly napichujeme ovoce a sýr.

plněný hermelín POTŘEBY: 1 hermelín NÁPLŇ: vydlabaný vnitřek hermelínu, 1 trojúhelníček měkkého sýra, 1 lžíce másla, 4 stroužky česneku, hrst jader ořechů: - vnitřek hermelínu promícháme s trojúhelníčkem, máslem, rozdrceným česnekem a nasekanými jádry ořechů. Hermelín rozřízneme, vydlabeme a naplníme. Necháme v alobalu 1 den uležet v lednici, pak rozkrájíme na trojúhelníky.

zpět na recepty

zpět na techniky